Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Nőként is merj vállalkozni!

  •  Tudásmorzsák
  • 2016-12-14 13:30:00
  • Inotay Petra - FIVOSZ Női Bizottság elnök
A cégem (is) a gyermekem…
Nőként elboldogulni a férfiak által uralt vállalkozói világban, kihívásokkal kompromisszumokkal és izgalmakkal teli feladatot jelent.

Talán a sok kis női praktika mellett egy nagy előnyünk van a vállalkozó szerepben, hogy az anyaság, mint alapösztön a lényünkben van.

Miért is gondolom ezt?

Nézzük csak végig, amikor családalapításon gondolkodunk, mikre figyelünk, hogyan tervezünk.

  1. Párválasztás (üzlettárs keresése): keresünk egy társat, akiben megbízunk, akivel együtt tudunk fejlődni, akivel szoros kapcsolatban tudjuk a jövőt elképzelni, akivel közös céljaink vannak
  2. Családtervezés (üzleti terv): megtervezzük, mikor szeretnénk gyermekeket, átgondoljuk a felelősségeket, mert szeretnénk Neki mindent megadni
  3. Gyermek születése (cégalapítás): az első időszakban elengedhetetlen a folyamatos jelenlétünk. Feladjuk érte a szabadidőnket, kezdetben a barátainkra, ismerőseinkre is kevesebb időnk marad. De, látjuk ahogy fejlődik, önállósodik a befektetett energiánk és időnkkel arányosan.
  4. Növekedés/fejlődés (humán erőforrás bővítés): Miután az önállósága egyre nagyobb és egyre jobban ismeri a világot, lassan rá merjük bízni Őt képzett szakemberekre (vagy rokonokra), hogy ismét legyen időnk magunkra, hogy frissen új inspirációkkal tanulással tudjuk minél jobban segíteni személyiségének fejlődésében.
  5. Barátok: Egyre inkább olyan közösségekkel, barátokkal veszed fel a kapcsolatot, ahol szintén fiatal anyukák, apukák vannak, akiktől a gyermekneveléssel kapcsolatos kérdéseidre tudsz gyakorlatias választ kapni, hiszen valószínű már kerültek hasonló szituációba, vagy éppen abban vannak. És ezekre általában nem lehet a könyvekből választ kapni.

Ha céged van, ilyen közösség a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége, hiszen itt többségében olyan saját céggel rendelkező fiatalok vannak – legyen az KKV, vagy nagyobb vállalkozás - akikkel megoszthatod sikereidet és tanácsot tudsz kérni, ha elakadsz, hiszen ők megértik a problémádat és valószínűleg hasonló szituációban már ők is voltak.

Akár céget alapítasz, akár gyermeket vállalsz tudnod kell azt, hogy mind a kettő nagy felelőséggel és lemondásokkal jár, viszont ha elhivatottan csinálod, meglátod benne a sikereidet, büszke leszel rá és örömödet leled benne!

 

Megosztás