Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Friss szereplők a gasztropiacon

  •  Tudásmorzsák
  • 2016-12-14 09:20:00
3 ígéretes vállalkozás
A vendéglátás ma Magyarországon az egyik legdinamikusabban fejlődő iparág. Rengetegen gondolkodnak gasztrovállalkozás indításában, és itt a legnagyobb a lemorzsolódás is. Nehéz kiemelkedni a tömegből, de a gasztroforradalom idején számos hazai cég is komoly hírnévre tudott szert tenni. Bemutatjuk a FIVOSZ három tagját, amelyek igazán ígéretesnek tűnnek a vendéglátásban.

Anjuna Ice Pops

Ötlet Dél-Amerikából, pénz pókerből

Az Anjuna Ice Pops egyik tulajdonosa fagylalt, jégkrém imádóként évek óta kereste itthon a csak természetes alapanyagokból készült tartalmazó változatokat, amikor eldöntötte, hogy saját maga kezdi el árulni őket. "Dél-Amerikában bukkantam rá az autentikus paletákra (amik valódi gyümölcsből, csak természetes alapanyagokból készült jégkrémek). Megláttam benne a lehetőséget, és pár hét múlva már benne voltunk az üzletben. A társammal mindketten szeretjük a kártya illetve más logikai játékokat, ezek elsajátítása illetve a logikus gondolkodás az üzleti életben is segítségünkre van. Illetve az induláshoz jól jött az innen is származó tőke." A vállalkozás beindításánál a FIVOSZ Gasztro bizottságának vezetője is segédkezett. "A szakterületén szerzett ismeretei mellett kapcsolatrendszerével is segítségünkre volt és azóta is bármikor hívhatjuk, ha segítségre van szükségünk."

Hoppácska

Sós kürtöskalács

"Az ötlet úgy jött, hogy az egyik barátom és üzlettársam (Nagy Sebestyén) látott sós kürtőskalácsot, kóstoltuk is együtt, és igencsak ízletesnek találtuk. Hallottuk, hogy külföldön, illetve itthon is vannak olyan kürtőskalácsok, amit töltenek, de mi szándékosan más töltelékeket kísérleteztünk ki az igényesség és az egészség mentén. Ahogy az máshol is megszokott, csináltunk egy üzleti tervet, amiben pontosan megterveztük mindent, de az élet természetesen keresztülhúzta ezt. mindig reagálnunk kellett az új kihívásokra, de emellett figyelnünk kellett a költségekre is, amit persze, hogy túlléptünk a tervezetteknél. Néhány hete nyitott meg az üzletünk, és elégedettek vagyunk már a kezdeti forgalommal is. kezdő vállalkozóként nem is kívánhatnánk jobbat."

Első

Hamburger, másképp

Az Első hamburgerező különlegessége a designban és a termékekben rejlik. A fővárosban megszokottnál magasabb minőségben, megfizethető áron kínálnak gasztro különlegességeket: például aszalt almás burgert. "Az ötlet onnan jött, hogy most reneszánszát éli a hamburger üzlet Budapesten, igaz, hogy sok van, de igazán jó ár-érték arányban és minőségben kevés. Be akarom bizonyítani, hogy be lehet úgy törni egy sűrű piacra, ha elérhető áron adok minőséget, és ebből nem adok lejjebb."

Használjuk egymás tudását!

Amennyiben élelmiszer-vállalkozást üzemeltetsz, vagy most készülsz arra, hogy vendéglátás, élelmiszer-előállítás vagy forgalmazás legyen céged profilja, akkor a FIVOSZ GASZTRO BIZOTTSÁGA támogatást tud nyújtani neked. Célunk, hogy olyan szakembereket állítsunk a tagjaink közé, akik számára fontos a szakmai együttműködés és a magyarországi gasztro kultúra fejlesztése. Ha FIVOSZ tag vagy, akkor lehetőséged van szakértőinkkel ingyenes konzultációra, legyen szó üzletnyitási kérdésekről, vagy üzemeltetési tapasztalatokról. Használjuk egymás tudását és kapcsolatrendszerét, építsünk működő és színvonalas vállalkozásokat.

http://fivosz.hu/fivoszblog/gasztro-bizottsag

Megosztás