Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

A világod, a vállalkozásod olyan, amilyennek gondolod!

  •  Tudásmorzsák
  • 2016-12-14 14:40:00
  • Aldea Benedek és Tölgyessy Zsófi, teamdreaming.hu
Hogyan építs jó csapatot?
Tudtad, hogy egy dolog bekövetkezésének az esélye nagymértékben attól függ, hogy magadban mit hiszel el róla? Így van ez a vállalkozásoddal is.

Na nem, ez nem valamiféle hókuszpókusz, spirituális maszlag. Egyszerűen arról van szó, hogy milyen gondolatokat, meggyőződéseket dédelgetsz magadban, mi az, amit elvársz a világtól, hogy veled megtörténjen. Elvárásod logikusan befolyásolja a döntéseid sorát, a kommunikációdat, a kapcsolatteremtésedet, az ötleteidet, és azok kivitelezésének módját, egyszóval a sikeredet. Amit rávetítesz a világra, amilyennek gondolod azt, az fog róla visszaköszöni, és annak megvalósulását fogod tetteiddel, viselkedéseddel, döntéseiddel önkéntelenül támogatni.

Sikered kulcsa önmagadban van

Várjál, most azt szeretnéd nekem bemesélni, hogy a sikerem nem attól függ, hogy éppen hogyan alakul a gazdaság, a piac, vagy a politika?

Nem. A külső körülményektől is függ, de sikered kulcsa legalább annyira magadban keresendő.
A világ sikeres emberei rengeteg energiát fordítanak arra, hogy önmagukat olyan állapotba hozzák, ami képessé teszi őket a sikerekre, ami a bennük rejlő pozitív potenciált a felszínre hozza, hogy aztán a felszabaduló plusszal tudjanak nagyot alkotni. Mert tudják, hogy a forrás ők maguk, és ha a forrás vize tiszta és bőséges, akkor az abból fakadó patak is az lesz. Sőt mindezt nem csak egyedül teszik, hanem csapatban, egymást segítve. A legsikeresebb, leggazdagabb emberek a pozitív szokások kialakítására is nagyon figyelnek, például minden reggel meditálnak, időt szentelnek a céljaiknak, álmaiknak és már ébredéskor figyelnek arra, hogy felpörgessék magukat testileg és lelkileg egyaránt.

A csapat támogató ereje

Aldea Benendek és Tölgyessy Zsófi a Teamdreaming módszerének megálmodói olyan emberek, akik hisznek az álmaikban és abban, hogy kellő kitartással, önmaguk jobb ismeretével, egymást segítve szuper vállalkozásokat lehet létrehozni, amik nem csak üzletileg sikeresek, de az egyedi tehetségre, szenvedélyre épülnek. Zsófi és Benedek egyik álma volt, hogy módszert adhassanak a vállalkozók kezébe, ami az üzleti álmok megtalálásának pillanatától akár a teljes megvalósulásig kísér az utadon, közösséget ad számodra, új barátokat, üzlettársakat, motivációt, inspirációt és struktúrát az építkezéshez, miközben a közösség ereje támogat saját vállalkozásod megteremtésében és felfuttatásában.

Céljainkat leginkább csapatban, támogató, lelkesítő környezetben tudjuk elérni.

Nem célravezető csupán üzleti szempontból tekinteni a vállalkozóra, hanem annak gondolati, érzelmi és szakmai tulajdonságaira egyaránt rá kell látnunk, ha eredményesek szeretnénk lenni.  Mielőtt vállalkozni kezdesz, érdemes megtanulnod álmaid felismerésének és azok megvalósításának módját, mert ezt egyetlen iskolában sem tanítják.

Motiváció vagy félelmek

Egy sikeres vállalkozásban hatásos és gyors önismereti, motivációs, fejlesztő és döntéshozatali eszközökre van szükséged, hogy jól tervezd meg és építsd fel a vállalkozásodat és annak céljait. Fontos, hogy a lehetőségeid ki tudd aknázni a félelmek bénító ereje nélkül, hogy motivált maradj az úton, hogy tudd, mire ad választ a világban a vállalkozásod, és talán ami még ezeknél is lényegesebb, hogy a vállalkozásod örömteli legyen számodra.

A tudatos vállalkozóké a jövő

A munkaerőpiac átalakulóban van, a munka természete változik. Előrejelzések szerint az USA munkaerőpiacát 2020-ra 40%-ban fogják szabadúszók alkotni. Egyre többen élnek meg abból, amit korábban csak hobbinak gondoltunk volna.

Előtérbe kerül, hogy a fiatalok olyan munkát végezzenek, amit szeretnek, és olyan termékeket, szolgáltatásokat hozzanak létre, melyek valódi értékeket közvetítenek, figyelembe veszik a környezetet, és a közösség támogatását is.

Gondolkodásmódbeli változásra van szükség, miszerint a vállalkozás nem nyűg, hanem lehet öröm is.

A pozitív érzelmi állapot hatása a vállalkozásodra

A vállalkozók többsége vagy magányos úton halad, vagy társaival nehéz felismernie a törvényszerűségeket, hiszen az iskolában egészen mást tanulunk a gazdaságról. Többek között ezért van világunkban egyre nagyobb jelentősége a tudatos vállalkozói csapatok és közösségek létrejöttének, ahogy mi hívjuk őket: teamdreamereknek.

Szenvedélyünk a fejlesztés: A mi álmunk olyan lendületes vállalkozókat támogatni, akik szeretnének nagyot álmodni, de tesznek is azért, hogy megvalósítsák az elképzeléseiket és dolgozni szeretnének azon, hogy a gondolkodásmódjuk is támogassa a sikereket. Mindketten bejártuk azt az utat, amikor a munka, a vállalkozás stresszes és nehézkes volt. A legfontosabb változás a gondolkodásmódunkban történt, ami a tapasztalatunk szerint sokkal nagyobb mértékben határozza meg a vállalkozás sikerét, mint pl. az üzleti stratégia.

Aldea Benedek

Benedek a ’90-es évek fiatal vállalkozója, személyes történetében számos sikerrel, amelyeket megtanult értékelni, és krízisekkel, amelyekből erőt merítve önismeretét mélyítette. Lelkében közel áll a természethez, önismereti útján nagy gyakorlottal rendelkezik az extrém sportok és a meditáció világában. Az Aquakontakt Önfejlesztő Meditációs Iskola alapítója, a magyarországi közösségi gazdálkodás egyik elindítója, tréner, terapeuta, coach. Célja, hogy embertársait hozzásegítse valódi önmaguk megismeréséhez, az örömteli és kiteljesedett élet megteremtéséhez. Mottója, “ha egy útnak van szíve, akkor helyes út, ha nincs, akkor haszontalan”.

Tölgyessy Zsófi

Zsófi néhány éve lépett ki a mókuskerékből, amit több mint 10 évig taposott sikeres marketing vezetőként, többek között olyan világmárkákat támogatott, mint a Bacardi. Miután úgy döntött, hogy nehéz szívvel, de feladja ezt a világot, beutazta Délkelet Ázsiát, majd alig egy év alatt felépítette  sikeres Life & Marketing Coaching vállalkozását, és azóta a Szeretem a Vállalkozásom közösség vállalkozóit támogatja abban, hogy sikeres marketing és értékesítési stratégiát építsenek szenvedélyüket követve, és olyan döntéseket hozva nap mint nap, amelyek összhangban vannak a szív szavával. Mottója: “Merd valóra váltani az álmaidat.”

Megosztás